načrtovanje, organiziranje, usklajevanje in kontrola dela v kuhinji (razporedi dela, evidenca delovnih ur, izmen, bolniških dopustov, izdelava ocen o uspešnosti delavcev),sodelovanje pri sestavi jedilnikov za navadno in dietno prehrano z izdelavo,dajanje napotkov za pripravo hrane,spremljanje porabe živil in sodelovanje pri nabavi,kontrola pripravljenih obrokov,nadzor nad higienskim stanjem v kuhinji in jedilnici ter nadzor nad upoštevanjem pravil varstva pri delu (oprema in zaščitna sredstva),koordinacija dela med drugimi organizacijskimi enotami,uvajanje novih načinov priprave prehrane in novosti iz področja zdrave prehrane,vodenje evidenc in izdelava poročil, vodenje HACCP sistema,sodelovanje pri izdelavi planov za investicijsko vzdrževanje, nabava osnovnih sredstev, drobnega inventarja, zaščitnih sredstev ter investicijskega in tekočega vzdrževanja,priprava podlag za odločanje o nabavah,organiziranje in evidenca nabav ter izdaj,prevzemanje, skladiščenje in izdaja,preverba skladnosti naročila in dejanske dobave,priprava, kuhanje navadne in dietne hrane po jedilnikih in serviranje hrane,čiščenje in vzdrževanje kuhinje (skupaj s pripadajočimi prostori) in kuhinjskih pripomočkov.izkušeni kuhar z vodstvenimi sposobnostmidodatno pokojninsko in zdravstveno zavarovanje